Skip to content

2012 & Patrick Geryl

november 11, 2009

1996, vraag mij niet wat in dat jaar zoal gebeurd is, want ik weet het niet en het zal me worst wezen. Wat ik wel weet is dat independence day in 1996 voor het eerst in de zalen gekomen is. Ondanks het feit dat deze film op imdb momenteel slechts een povere 6.5 op 10 krijgt blijft dit toch wel een van de klassiekers in het genre van de rampenfilm. Echter, de ettelijke pogingen van regisseur Emmerich om dit succes te evenaren waren tevergeefs. Godzilla, The day after tomorrow en 10.000 BC bleven in de schaduw staan van independence day. (Off the record, Godzilla heeft mij eigenlijk wel goed gesmaakt, jammergenoeg is er nog geen uitsluitsel over een mogelijk vervolg…) Niettegenstaand deze schaduwfeiten is Emmerich er toch nog eens voor gegaan, met 2012 die deze week in onze zalen terecht is gekomen.

Maar wat heeft deze jongste telg nu te maken met ons belgenlandje? Wel, blijkbaar zou 2012 (de film) niet op de Mayaanse literatuur van oudsher gebaseerd zijn, maar wel op een boek dat de ons alom bekende Patrick Geryl waar reeds in 2005 engelse vertaling de wereld van rond gingen. Ondanks het feit dat de man beweert, dat er door een gigantische magnetische schokgolf alle computers op de aarde zullen vernietigd zijn, heeft hij toch maar een site op touw gezet die zeker eens de moeite waard is om te bekijken.

Vooral het feit dat hij “nog met een artikel – over zijn fruitdieet – in de humo gestaan heeft, waarbij zijn toenmalige vriendin tussen het fruit poseerde” doet mij toch een beetje twijfelen of ik een zou investeren in een bunker op 2500 meter hoogte ergens in een gebergte in Afrika om daar, na de rampen van 2012 een nieuwe samenleving te stichten… (jammergenoeg heb ik deel 2 van de documentaire niet gevonden…)
Moest hij zijn slag slaan door een proces te winnen tegen Ronald Emmerich en Sony Pictures, dan mag hij van mij zijn bunkers bouwen. Maar bovenal hoop ik dat Geryl ongelijk heeft, dat de wereld niet vergaat in 2012, want net in december van 2012 – het moment waarop de wereld zou vervgaan volgens de Mayaanse voorspellingen – zou het vervolg op Godzilla er kunnen zijn. Tenminste, als de onderhandelingen voor de rechten ervan goed aflopen…

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: