Skip to content

Pukkelpop 2010

augustus 29, 2010

Combitickets uitverkocht, enkel nog pasjes voor zaterdag te verkrijgen. Velen kijken naar de line-up en zeggen: “zaterdag, de minste dag”. Desondanks trokken we zaterdag op uit…

Die Antwoord – Leuke opwarmer voor het festival, maar beginnen met uw nummer 1 hit is natuurlijk niet ideaal om de sfeer er tot het einde in te houden… In 2008 wisten ze me meer te overtuigen onder hun alter ego Maxnormal.tv. De visuals gaven hun optreden toen nog een meerwaarde.

Nosaj Thing – Eerder dit jaar passeerde deze producer uit Los Angeles reeds de revue van de Kreun. Sindsdien ben ik echt fan geworden. Zijn zweverige instrumentele hiphopbeats wisten opnieuw te overtuigen, alhoewel hij deze keer misschien meer met de grenzen van “te veel samples op elkaar” heeft gespeeld… Desondanks, geslaagde performance!

Caspa & MC Rod Azlan – Dubstep fan zijnde moest ik hier toch even komen luisteren tussendoor. Aan de zijkant van de overvolle tent klonk Caspa weliswaar verdacht weinig dubstep. Ik zal er echter niet over oordelen, ik ben er niet lang genoeg gebleven.

Caribou – Een ware verassing voor mij. Mijn mp3 speler staat meestal op shuffle, blijkbaar had ik hun cd al drie keer gehoord. Vandaar dat ik bijna alles songs herkende. Mij wisten ze alvast te overtuigen. De mengelmoes van elektronische psychedelia, lekker drumtempo’s en gitaaraanslagen was een streling voor het oor.

Martyn – Martyn staat ook al een tijdje in mijn playlist, met zijn zalige fabriclive mix cd waren mijn verwachtingen hoog gespannen! Martyn loste mijn verwachtingen in en deed er zelfs nog een kers bovenop. Prachtig opgebouwde set, zalige mixes en zalige samenstelling. Voor mij de dj-set van de dag!

Gonjasufi – Grootste teleurstelling van de dag moet wel Gonjasufi geweest zijn. Nochtans, ik citeer last.fm: “Gonjasufi’s dark songwriting, affecting vocals and street-mystic vibe will leave an indelible mark, as witnessed so far on collaborations with Flying Lotus and The Gaslamp Killer.” het probleem is dat Gonjasufi gebruikt van een vocoder met pedaal. Welnu, 3/4e van zijn optreden ging in de mist omdat zijn “instrument” defect was. Ondanks het feit dat hij en zijn turntabelist kwistig t-shirts rondgooiden om het publiek in te tomen wisten ze mij niet tevreden te stellen. Spijt me Gonja, maar als je vocoder het niet doet, blijf dan effe stil a.u.b.

Housemeister – The “rebel without a pause” wist zijn naam op nieuw te bevestigen. Dit moet de hardste dj-set van pukkelpop geweest zijn. Jammergenoeg waren de Dewaele broers op dat moment net bezig hun Soulwax optreden. Dit en de 500% hogere kans op gehoorschade bij Housemeister zorgden ervoor dat Boiler room er redelijk leeg bijstond. Ondanks de leegloop hebben we er toch een ferme lap op gegeven. Dank je Housemeister!

Djedjotronic – Als er net een ket van een dj-set gedraaid werd en er al weinig publiek is, zet je best dat elan verder. Jammergenoeg was djedjotronic niet overtuigend genoeg om de oorsuizingen die Housemeister had veroorzaakt te doen verdwijnen. Bovendien was het van primordiaal belang om vooraan te staan bij een volgende top-act: Flying Lotus. Ciao Djedjotronic, misschien tot later…

Flying Lotus – Flying Lotus eveneens een elektronische hip-hop beats maker uit L.A. kwam die dag ook zijn ding doen, er stond een dik kruisje naast zijn naam op het blaadje papier dat ik van thuis meehad. Na zijn stomende jazzy sessie, zat ik maar met één vraag die ik nog steeds niet kon beantwoord. Waar in godsnaam leren gierende tienermeisjes dergelijke artist kennen? Flying Lotus bracht aanvankelijk eigen tracks, maar snel evolueerde de live performance meer in iets wat leek op een dj set. Maar het bleef wel een lekkere show, aanrader! (zie ook dit Apollo interview)

Erol Alkan – Erol kept the kids dancing again, maar mijn mood zat nog iets teveel in de hiphop sfeer om er ten volle van te kunnen genieten.

2 many DJ’s – Dit zal waarschijnlijk de meest overschatte dj-set van pukkelpop geweest zijn. Leuke plaatjes draaien is één ding, een deftige opbouw naar een hoogtepunt is iets anders. Het was echter de eerste keer dat ik 2 many DJ’s zag met de visuals. Zowel hun dj booth en de visuals waren wel de moeite. Voor iedere track die uit hun muziekcaroussel kwam verscheen er een bijbehorende geanimeerde cover. Het hoogtepunt in hun dj set moet echter toch wel “Min wuf is weg van Kamiel” geweest zijn – of dat echt positief is zal ik maar in het midden laten. Het was duidelijk dat de echte party zich op dat moment bij Boys Noize aan het afspelen was. Bovedien had ik wel iets meer verwacht dan 30 vuurpijlen en twee papiersnipperbommen om een 25 jarige editie van pukkel mee af te sluiten…

Samengevat: de Los Angeles scène zet zich duidelijk op de “pukkelpopmap”, Martyn draaide de beste dj-set, Housemeister de hardste en de dewaele brothers de slapste…

Advertenties
No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: